Insecten, hoe kom je er vanaf?

Insecten, hoe kom je er vanaf?

Niks is vervelender dan ongedierte in je huis. Hoewel het soms zo onschuldig lijkt om een vliegje, een mug of een pissebed in huis te hebben, kan het soms voor de nodige ergernis en stress zorgen. In dit artikel behandelen we enkele van de meest vervelende ongedierte.

Insecten tegengaan

Hoewel het bestrijden van insecten soms dé oplossing lijkt, is het beter om te voorkomen dat je huis insecten aantrekt. Een tip om insecten tegen te gaan, is het plaatsen van horren in zowel ramen als deuren van uw huis. De meeste insecten, en dan met name muggen, komen bij je binnen via openstaande deuren en ramen. Door deze met een hor af te sluiten, kun je wel heerlijk je ramen en deuren open doen maar wordt je huis beschermd tegen deze ongewenste diertjes. Wanneer je toch last hebt van insecten in huis, zijn er tal van producten op de markt die kunnen helepen om meer insecten te voorkomen of om ze te bestrijden. Bijvoorbeeld:

– KlamboesInsecten: hoe kom je ervan af?
– Sprays
– Werende kleding
– Insectenkillers

Klamboes
Hoewel klamboes de insecten zelf niet tegen gaan, heeft een klamboe wel effect. Met name in de nacht. Door een klamboe boven je bed te bevestigen (dit kan zowel thuis als op reis) voorkom je dat je geprikt wordt door insecten.

Sprays
Tegenwoordig zijn er ook verschillende sprays verkrijgbaar die insecten zowel doden als tegengaan. Een van de bekendste anti-insecten sprays is spray met DEET. Dit middel smeer je op je uid. De DEET die in deze spray zit, zorgt ervoor dat insecten op afstand blijven en je dus niet prikken. Belangrijk is wel alle plekken op je lichaam met de DEET te raken, plekken die niet geraakt worden zijn alsnog een doelwit voor insecten.

Werende kleding
Ook is kleding op de markt die insecten weren. Net zoals bij imkers hebben de insecten dan geen kans om door de kleding heen te prikken. Vooral op excursies door tropengebied kan dit heel handig zijn.

Insectenkillers
Als laatste bespreken we de insectenkillers. Dit zijn apparaatjes die de insecten door stroom doden zodra ze tegen het apparaat aanvliegen. Hoewel het apparaat veel voordelen heeft (geen vliegenmepper nodig, relatief goedkoop in aanschaf, effectief en niet al te groot) zitten er helaas ook wat nadelen aan (insecten vallen gewoon naar beneden, slecht schoon te maken).

Lees meer over de soorten klamboes, geimpregneerde klamboes en klamboe kopen in deze artikelen op onze website.