Verschil tussen muggen en muskieten

Verschil tussen muggen en muskieten

Voor je tot de aankoop van een klamboe overgaat is het goed te weten dat er verschillen bestaan tussen muggen en muskieten. Je moet dus weten of je een klamboe koopt om je tegen muggen te beschermen of tegen muskieten.

Mug, muskiet of???Muggen

Een mug bestaat uit een klein, dun lichaam, zes poten, een kop met een zuigsnuit en op die kop twee antennes in de vorm van een veer. Hier kan hij goed mee ruiken. Ze leven van nectar. Hun kenmerkende zoemende geluid wordt veroorzaakt door het trillen van hun vleugels. De vrouwtjes steken, maar alleen als ze bezig zijn met de aanmaak van eitjes. Er zijn veel soorten muggen: onder andere langpootmuggen, motmuggen, rouwmuggen. Zoals gezegd hebben alle muggen een zuigsnuit, maar de meeste muggensoorten kunnen daar niet mee bijten. De muggen die wel kunnen bijten behoren tot verschillende families, waarvan de steekmug de bekendste is.

Steekmuggen of muskieten

De steekmuggen zijn de muggen die als vervelend worden ervaren. Ze houden ons wakker in onze slaap, zuigen ons bloed op en laten rode jeukende bulten achter. Het zijn de vrouwtjes muggen die dit doen, tijdens de aanmaak van eitjes. In Nederland heb je dus steekmuggen waar je last van hebt, maar in tropische landen kunnen steekmuggen ook veel schade aanrichten vanwege de ziekte die ze kunnen overbrengen. Denk aan malaria. eert dat meestal in een rode jeukende bult, maar bijtende muggen kunnen ook veel schade aanrichten vanwege de dodelijke ziekte die ze kunnen overbrengen.

De aanschaf van een klamboe

Na het lezen van bovenstaande tekst zul je begrijpeen dat er verschillende soorten klamboes bestaan. In Nederland voldoet een normale, niet geïmpregneerde klamboe prima. Deze houdt de muggen bij jezelf of je baby vandaan, maar daar hoeven verder geen maatregelen mee getroffen te worden. Ga je echter op vakantie naar een land dat bijvoorbeeld malariagebied is, dan is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk aan medicijnen en bedekkende kleding, maar denk dus ook aan je klamboe. Een gewone klamboe voldoet niet in dit soort landen. Hier wordt een klamboe geadvieseerd die geimpregneerd is met insectenwerend werend middel. Dit zorgt ervoor dat je ook beschermd bent als je bijvoorbeeld tegen het gaas ligt tijdens je slaap. Bezuinig hier niet op. Ga goed voorbereid op reis en koop een geïmpregneerde reisklamboe!