Welk insect in welk seizoen

Welk insect in welk seizoen

Het jaar bestaat uit 4 verschillende seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken. Hoewel je er vaak niet bij stilstaat is het wel degelijk zo dat bepaalde insecten alleen in bepaald seizoenen voorkomen. In dit artikel zetten we voor je op een rij welke insecten in welke seizoen voorkomen.

Winter

welk insect in de winter?Kenmerkend voor de winter, is het feit dat de temperatuur flink omlaag gaat. Veel insecten passen zich aan deze weersomstandigheden aan en zoeken een plaats op waar het warmer is of waar ze beschermd zitten. Diep onder de grond schuilen is voor veel insecten de oplossing, daar kan de vorst niet komen. In het winterseizoen zijn de minste insecten aanwezig, gezien de temperatuur. Insecten die in het winterseizoen voornamelijk voorkomen zijn:
* motten
* vlooien
* zilvervisjes

Lente

lenteTijdens de lente wordt de temperatuur buiten weer wat aangenamer. De natuur maar ook de insecten ontwaken langzaam weer uit hun winterslaap. Hoe hoger de temperaturen worden, hoe meer insecten er aanwezig zijn. Deze insecten zul je voornamelijk tegenkomen in de lente:

* vliegen
* motten
* mieren
* vlooien
* zilvervisjes

Zomer

zomerIn de zomer zijn veel insecten actief, dit door de hoge temperaturen. De hoge temperaturen zorgen er namelijk voor dat de insecten zich goed kunnen voortplanten en ontwikkelen. Zowel kruipende als vliegende insecten komen het meeste voor in de zomer. Insecten die in de zomer vooral voorkomen zijn:
* muggen
* vliegen
* motten
* mieren
* vlooien
* zilvervisjes
* wespen
* zilvervisjes

Herfst

herfstOndanks de lagere temperatuur, zijn er zelfs in de herfst (veel) insecten actief. Toch is er een duidelijk beeld van welke insecten juist wel en juist niet te vinden zijn. Zo zijn er in de herfst minder vliegende insecten. Typische insecten die in de herfst voorkomen zijn:
* muggen
* vliegen
* motten
* mieren
* vlooien
* zilvervisjes

Gelukkig zijn er veel dingen tegen bovenstaande insecten en beestjes te doen. Zo zijn er verschillende klamboes en sprays verkrijgbaar om ze te bestrijden en/of tegen te houden. Bekijk hiervoor het assortiment.