De voor- en nadelen van een klamboe

De voor- en nadelen van een klamboe

Een klamboe is een groot net, die je boven je bed hangt. Net zoals vele andere producten zitten ook aan een klamboe zowel voor- als nadelen. In dit artikel geven we je meer informatie over zowel de voordelen als de nadelen van een klamboe. En kun je meer lezen over de risico’s die muggen met zich meebrengen.

De voordelen van een klamboe

voor en nadelen klamboeHet voordeel van een klamboe is dat er op deze manier geen muggen en ander ongedierte je nachtrust komen verstoren. Ook ben je beschermd tegen de ziektes die deze insecten kunnen overbrengen, dit is vooral in tropische gebieden zoals in Afrika, Thailand, Azië, Zuid-Amerika en India van belang. In Nederland zag je vroeger  vaak alleen klamboes bij tienermeisjes op hun sprookjeskamer, maar tegenwoordig zijn er steeds meer gezinnen die standaard een klamboe in huis hebben. Een klamboe kan je ‘s nachts veel gemak opleveren, doordat je geen gezoem meer rondom je hoofd hoort of zodat je ‘s ochtends geen last meer hebt van jeukende muggenbulten.

De nadelen van een klamboe

Toch zie je klamboes niet in elk huishouden. Vaak worden klamboes geassocieerd met ‘verre reizen’. De noodzaak om in Nederland een klamboe op te hangen lijkt ver weg. De noodzaak is misschien minder groot, maar het gemak dat een klamboe kan bieden is er wel degelijk. Toch zijn er nog wel wat kleine ongemakken te vinden voor je besluit een klamboe te gaan gebruiken. Eén ervan is dat je een klamboe op moet hangen aan je plafond. Het is wat werk en als je je kamer een andere inrichting geeft, blijf je met een haak of gat zitten. Een ander nadeel is dat de klamboe goed aan het bed moet sluiten. Is dit niet het geval, dan is de werking van een klamboe deels teniet gedaan. Ook het slapen tegen een klamboe doet de werking geen goed. Je kan dan alsnog geprikt worden. Verder ervaren sommigen het slapen onder een klamboe als benauwend. In het net zitten wel gaatjes, maar deze zijn te klein om goed te kunnen ventileren. Kortom, heb jij last van die vervelende muggen ‘s nachts? Denk eens aan een klamboe.

In deze artikelen vind je meer informatie over de juiste klamboe kopen, de soorten klamboes die er bestaan en de geimpregneerde klamboe voor op reis.