Klamboe kopen

klamboe kopenHeb je besloten een klamboe te kopen om jezelf of je kinderen te beschermen tegen insecten en andere bijtende beestjes? Een goed besluit. Bij de aankoop van een klamboe raden we je aan op verschillende dingen te letten. In dit artikel zetten we de tips op een rij.

Aandachtspunt 1: Juiste maat

Bij het aanschaffen van een klamboe is het belangrijk te weten welke maat klamboe je nodig hebt. Je kunt de maat van je klamboe natuurlijk baseren op het maat van je bed, maar beter is de maat te bepalen aan de hand van de slapers in de klamboe. Slaap je bijvoorbeeld alleen in de klamboe dan heb je een minder groot net nodig dan wanneer je er met zijn tweeën onder kruipt.

Ook is het verstandig naar je slaapgedrag te kijken. Ben je een onrustige slaper? Koop dan een grotere klamboe. Door de klamboe goed onder je matras te stoppen hoef je er alleen op te letten of de ingang van de klamboe goed afgesloten is. Als advies willen we je meegeven altijd een grotere maat te kopen dan het maat van je bed. Zo kun je de klamboe het beste om je bed draperen en eventueel vastklemmen onder het matras. Zo weet je zeker dat je geniet van een optimale bescherming tegen insecten.

Aandachtspunt 2: Juiste vorm

Naast de maat is ook zeker de juiste vorm van belang. Een hoepel-vormige klamboe  biedt bijvoorbeeld minder ruimte dan een vierkante klamboe. Door hier vooraf goed over na t
e denken, maak je een weloverwogen besluit omtrent de klamboe. Meestal gaat een bepaalde maat en de vorm van een klamboe samen. Ook is het verstandig te kijken naar de ruimte die je hebt voor een klamboe. Het net moet natuurlijk ook ergens aan bevestigd worden. Een hoepel-vorige klamboe heeft maar één bevestigingspunt een vierkante klamboe heeft meerdere bevestigingspunten.

Aandachtspunt 3: Maaswijdte

Net zoals bij visnetten, moet een klamboe ook een bepaalde maaswijdte hebben. Een maaswijdte wordt bedoelt met de ruimte tussen de ‘gaatjes/gaas’ in de klamboe. Deze moeten natuurlijk klein genoeg zijn, zodat de insecten er niet alsnog doorheen kunnen. Een gemiddelde klamboe heeft 256 gaatjes per vierkante inch. Zo zijn de gaatjes klein genoeg om geen ongewenste gasten binnen te laten maar groot genoeg om gewoon normaal te kunnen ademhalen. Hoe kleiner de maaswijdte, hoe minder snel het gebeurt dat er nog ongewenste insecten en andere beestjes naar binnen komen. Hoewel de meeste klamboes een standaard formaat maaswijdte hebben is het toch verstandig – voor aankoop – te checken hoe het met de maaswijdte zit.

Aandachtspunt 4: geïmpregneerde klamboe?

Rol je met je rug tegen de klamboe aan, dan kan een insect ook van buiten het gaas toeslaan. Dit is de reden waarom vaak een geïmpregneerde klamboe wordt geadviseerd. Door de anti-insect behandeling van de klamboe blijven insecten uit de buurt. Voor volwassenen is dit prima. Maar voor kinderen tot 6 jaar is het raadzaam een niet-geïmpregneerde klamboe te kiezen. Je wilt niet het risico lopen dat ze een anti-insect behandelde klamboe in hun mond stoppen.

Alle tips doorgelopen? Kies dan nu de klamboe die bij je past!

Bekijk alle klamboes

alle klamboes