Klamboes soorten – een overzicht

Klamboes soorten – een overzicht

Net zoals bij veel productgroepen zijn er ook binnen de productgroep klamboes verschillende soorten verkrijgbaar. Als consument is het hierdoor niet altijd even overzichtelijk. Door al het aanbod zie je soms door de bomen het bos niet meer en dat is heel vervelend. Klamboe.info zal je in dit artikel meer informatie geven over de verschillende soorten klamboes. Zo kun je overzichtelijk lezen welke klamboe geschikt is voor welke situatie en kun je zelf een keuze maken welke het beste bij jouw situatie past.

Vreisklamboeerschillende klamboes

Op gebied van klamboes is er veel mogelijk. Zo zijn er ronde klamboes, rechthoekige/vierkante klamboes en (geïmpregneerde) reis klamboes. Hoewel er op het eerste gezicht weinig verschil lijkt te zijn tussen klamboes is dit niet het geval. Soms is het handiger om de een in plaats van de ander te kiezen, afhankelijk van waar je hem voor gaat gebruiken.

Ronde klamboe

soorten klamboesEen ronde klamboe is een klamboe die bevestigd zit aan een ronde ‘hoepel. Een voordeel van deze klamboe, is dat hij makkelijk te bevestigen is doordat hij maar op één punt aan het plafond vast gemaakt hoeft te worden. Vervolgens kun je de klamboe als een soort ‘hemel’ om je bed heentrekken. Je kunt zelfs kiezen waar je de opening van de klamboe wilt hebben. Bij een 1-persoonsbed is het bijvoorbeeld makkelijk om de opening aan de zijkant te laten, bij een 2-persoonsbed wordt dit aangeraden bij het voeteneind. De ronde klamboes zijn er meestal in twee maten, namelijk geschikt voor een 1-persoonsbed of 2-persoonsbed. Ook zijn ze meestal in verschillende kleuren beschikbaar.

Rechthoekige/vierkante klamboe

rechthoek vierkantEen rechthoekige/vierkante klamboe wordt bevestigd door middel van de 4 ogen waarover de klamboe beschikt. Je kunt hem met de ogen direct aan oogjes aan het plafond hangen, maar kan ook door de oogjes een touwtje maken en van deze touwtjes als een lusje aan de oogjes aan het plafond maken. Hierdoor komt de klamboe iets lager te hangen. Een voordeel van een rechthoekige/vierkante klamboe is de ruimte in de klamboe. Deze is namelijk optimaal, door de rechte wanden.

De rechthoekige/vierkante klamboe is in verschillende maten verkrijgbaar.
Zo zijn ze zowel voor 1-persoonsbedden, 2-persoonsbedden of voor grotere oppervlaktes geschikt.
De opening zit meestal aan de voorkant (voeteneind). Ook deze klamboes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Reisklamboe

Naast klamboes voor thuisgebruik, zijn er ook speciale klamboes op de markt verkrijgbaar voor op reis. Handig als je jezelf of je kinderen wilt beschermen tegen ongewenste insecten van buitenaf. De reisklamboe is klein en compact en daardoor heb je niet veel ruimte nodig om deze klamboe mee te nemen. Een ander voordeel is, is dat ze niet zwaar zijn.Als je optimaal beschermd wilt zijn op reis is een klamboe een echte noodzaak. De reisklamboe is verkrijgbaar in 1- en 2-persoons en jeu kunt kiezen tussen een geïmpregneerde klamboe met permetrine of deltametrine. Een geïmpregneerde klamboe biedt ook bescherming tegen insecten als je bijvoorbeeld tegen het gaas aan ligt te slapen en hierdoor extra veilig. Ook bevat de klamboe geen ‘instapdeuren’, zodat je helemaal rondom beschermd bent tegen muskieten.