Waarom een klamboe?

Veel mensen hebben een klamboe in huis. De een om zich te beschermen tegen ongewilde insecten, een ander omdat ze een klamboe een mooie accessoire vinden in de slaapkamer. Wat de persoonlijke redenen zijn om een klamboe op te hangen; een klamboe kan om verschillende redenen nut hebben. Waarom dit zo is zullen we hier verder toelichten.

Ongewenst ongedierte buiten houden

waarom een klamboeDe voornaamste reden waarom mensen een klamboe aanschaffen en boven hun bed bevestigen, is omdat ze niet ‘s nachts wakker willen worden van ongewenst ongedierte. Insecten, en dan vooral muggen, maken een eentonig ‘brommend of zoemend’ geluid wanneer zij zich voortbewegen. In de nacht kan dit voor veel irritatie zorgen. In het donker kun je de kleine beestjes niet zien, maar door het zoemende geluid is slapen haast onmogelijk. Omdat de beestjes dicht bij je gezicht komen, is het geluid extra hard. Een klamboe kan er voor zorgen dat je de beestjes op zo’n afstand houdt dat je ze niet hoort.

Naast het feit dat men niet wakker wil worden van deze beestjes, leveren ze de volgende dag meestal ook nog eens ongewenste ongemakken op. Ook dit kan een reden zijn om een klamboe te kopen. Na een prik van bijvoorbeeld een mug, ontstaat er een klein bultje. Doordat de mug een klein beetje van zijn ‘gif’ heeft achter laat onder je huid gaat het bultje jeuken. De een heeft hier meer last van dan de ander. Om ervoor te zorgen dat je ‘s nachts niet geprikt wordt kun je een klamboe kopen. Een mug kan namelijk niet door de klamboe heen. Een bijkomend voordeel van de klamboe is dat hij je beschermt tegen de ziektes die muggen en insecten kunnen verspreiden. Vooral op reis is dit een van de voornaamste redenen waarom men gebruik maakt van een klamboe. In tropische gebieden wordt vaak een geimpregneerde klamboe geadviseerd.

Beste klamboe voor jouw situatie

Een zoektocht naar een klamboe begint vaak op Google. Hier vind je echter ontelbaar veel zoekresultaten. Om ervoor te zorgen dat je de juiste klamboe voor jouw situatie koopt, verwijzen wij je graag door naar ons artikel ‘soorten klamboes‘. Hier kun je lezen welke soorten klamboes er zijn en waar ze voornamelijk voor gebruikt worden. Zo wordt het overzichtelijker en kun je een weloverwogen besluit maken omtrent de aankoop van een klamboe.