Wat is een klamboe?

Wat is een klamboe?

Een klamboe. Iedereen kent ze vast wel of heeft er wel eens van gehoord. Een soort ‘tent’ om en/of boven je bed die je beschermt tegen ongewenste insecten zoals muggen. De een heeft hem in het wit, de andere in het blauw of een mooie met rode stippen. Alles is mogelijk. Maar een klamboe heeft meer functies dan alleen een mooi kleurtje. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Meer dan een net alleen

netOm een goede uitleg te geven wat een klamboe is, geven we je een definitie. De definitie van een klamboe is: ‘Een klamboe, of muskietennet, is een fijnmazig net dat bedoeld is om muggen tegen te houden gedurende de slaap. Een klamboe wordt voornamelijk gebruikt in de tropen rond en/of boven het bed.
De ouderwetse klamboes zijn gemaakt uit natuurlijke materialen zoals katoen. Tegenwoordig worden de klamboes gemaakt van lichtgewicht materiaal zoals polyester. Het gaas heeft een maaswijdte van 256 gaatjes per vierkante inch. Zo zijn de gaatjes groot genoeg om voldoende lucht door te laten voor de slapen, maar klein genoeg om de muggen buiten te houden.’

Thuis en op reis

wat is een klamboeEen klamboe is dus een net die insecten tijdens je slaap tegenhoudt. Niet alleen thuis is het vervelend om geprikt te worden door een mug, vooral op reis is dit heel vervelend. Het kan namelijk grote negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid. Niet gek dat voornamelijk op reis gebruik gemaakt wordt van een klamboe. Sterker nog, een klamboe is op reis naar bepaalde landen bijna onmisbaar, doordat de insecten daar ziektes kunnen overbrengen zoals malaria. Door ‘s nachts gebruik te maken van een klamboe (het liefst eentje die geïmpregneerd is) houd je de insecten op een veilige afstand. Je wordt (bijna) niet geprikt en bent zo verzekerd dat je goed beschermd op reis gaat.

Wil je een klamboe kopen, meer weten over de soorten klamboes die er bestaan of heb je indien je op reis gaat meer informatie nodig over de geimpregneerde klamboe? Neem dan een kijkje in de betreffende artikelen.