Een klamboe, thuis of op reis?

Een klamboe, thuis of op reis?

Waar begin je als je jouw klamboe wilt vinden? Er zijn nogal wat klamboes op de markt: 1- en 2-persoonsklamboes, geïmpregneerde en niet geïmpregneerde klamboes en dan ook nog klamboes in allerlei verschillende modellen. Ook kun je een klamboe zowel thuis als op reis gebruiken. In dit artikel lees je hier meer over.

1- en 2 persoonsklamboesklamboe

Een praktische uitvinding op gebied van klamboes is de 2-persoonsklamboe die ook gebruikt kan worden voor een 1-persoonsbed. De truc zit hem erin dat je de klamboe goed instopt onder het matras, zodat er echt geen vliegend gespuis naar binnen kan komen. Wil je met zijn tweeen onder een klamboe slapen, dan is het goed om je erin te verdiepen wat de slaapgewoonten van je klamboepartner zijn. De boxmodel klamboe biedt bijvoorbeeld net weer iets meer ruimte dan de piramide of de wigvormige klamboe. Voordeel van de piramide en de wigvormige klamboe is weer dat ze beiden maar 1 ophangpunt hebben en dus heel praktisch voor als je gaat backpacken.

Thuis of op reis?

klamboeWaar wil je jouw nieuwe klamboe gebruiken? Als je een klamboe zoekt voor thuis in Nederland, dan is een niet geïmpregneerde klamboe een prima keus. Het zijn de meeste simpele (en dus goedkope) klamboes en deze werken prima tegen de Nederlandse muggen en ander vliegend ongedierte.
Ga je naar een gebied met malariarisico, dan is het aan te raden om een geïmpregneerde klamboe te kopen. Je bent daarmee (nog) beter beschermd tegen gele koorts, malaria en dengue.
In de geïmpregneerde klamboes kun je vervolgens kiezen voor een ‘gewone’ geïmpregneerde klamboe. Het middel dat hier is gebruikt voor het impregneren heeft een werkingsduur van zo’n 6 maanden. En mocht je onderweg de klamboe willen wassen, dan is het middel na de wasbeurt zo goed als uitgewerkt. Naast de ‘gewone’ geïmpregneerde klamboe, heb je ook de klamboe met langwerkend insecticide. Deze klamboe kun je wel gewoon wassen zonder dat de insecticide zijn werkzaamheid verliest.

Op deze website vind je meer informatie over de juiste klamboe kopen, de soorten klamboes die er bestaan en de geimpregneerde klamboe voor op reis.