Hoe bescherm je je baby tegen muggen?

Hoe bescherm je je baby tegen muggen?

Voor ons als volwassenen is het vervelend om ‘s nachts gewekt te worden door rondvliegende insecten zoals muggen. Naast het feit dat het onze nachtrust verstoort, worden we meestal de volgende dag ook nog eens gekweld door rode jeukende bultjes die deze muggen achterlaten. Niet voor niets zijn deze muggen een van de grootste ergernissen van de mens. Waar wij volwassenen de muggen horen en ze van ons af kunnen slaan is dit voor baby’s natuurlijk geen optie. Daarom is het extra van belang dat baby’s door ons beschermd worden tegen muggen en ander ongedierte.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel veel muggen niet veel kwaad doen, is een muggenbeet en de daarbij behorende jeukende bult, voor baby’s geen pretje. Alls je baby dan toch gestoken is door een mug is het belangrijk op te letten dat hij/zij de bulten niet kapot krabt. Bij het krabben is de mogelijkheid er namelijk dat er wondjes ontstaan. De kans dat de wondjes geïnfecteerd raken is dan groot. Om dit te voorkomen zorg je ervoor dat de baby geen lange scherpe nageltjes heeft of eventueel sokjes om de handen heeft. Wil je je baby de muggenbeten besparen neem dan een van de volgende maatregelen.

Maatregelen om je baby te beschermen tegen muggen

baby beschermen Bescherm binnenshuis door horren in vensters en deuren te plaatsen. Muggen hebben dan een kleine kans binnen te komen.
– Producten met citronella houden muggen op afstand te houden (kijk hoe je dit mag gebruiken bij je baby)
– Koop een speciale lamp die muggen weghoudt.
– Gebruik insectenkillers.
– Hang een klamboe over het bedje van je baby om de muggen geen kans te geven. Zorg hierbij wel dat de klamboe over het bedje hangt en je baby deze niet kan vastgrijpen ‘s nachts tijdens het slapen.

Wat je niet moet doen!

-Het wordt afgeraden om bij baby’s producten te gebruiken waar DEET in zit. Vermijd ook geïmpregneerde klamboes. De werkzame stof in deze klamboes zijn niet goed voor kinderen tot 6 jaar.

 

Een (gewone) klamboe over het babybedje hangen is de beste oplossing om muggen weg te houden bij je baby. Muggen maken hierbij namelijk geen kans om bij je baby te komen. Lees meer over de soorten klamboes, geimpregneerde klamboes en klamboe kopen artikel.