Hoe bevestig je een klamboe?

Hoe bevestig je een klamboe?

Met het kopen van een klamboe ben je al een heel eind in de richting om je te beschermen tegen muggen. Maar met de aanschaf van de klamboe ben je er nog niet. Het correct gebruiken van de klamboe is minstens zo belangrijk als de aankoop. Een klein gaatje is al genoeg om je klamboe niet meer effectief te laten zijn. Let op de volgende dingen bij het bevestigingen van een klamboe.

Verkeerd gebruik

netHet komt vaak voor dat een klamboe niet goed wordt opgehangen. ‘Niet erg’ hoor ik je denken, toch heeft het verkeerd ophangen vaak gevolgen voor de werking van de klamboe. Denk bij gemaakte fouten bijvoorbeeld aan hoogte van de klamboe of de ‘sluiting’ van de klamboe. Het verkeerd ophangen van een klamboe kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de klamboe te hoog hangt. Hierdoor kunnen de insecten via de grond in de klamboe komen en ben je dus niet beschermd tegen muggen e.d. Verder kan het verkeerd ophangen van een klamboe ervoor zorgen dat de klamboe te strak hangt, hierdoor sluit de klamboe niet goed. Tenslotte kan de klamboe ook te losjes hangen, ook dit kan gevaren met zich meebrengen vooral bij baby’s. Baby’s kunnen in hun slaap het gaas van de klamboe en dat is natuurlijk niet wenselijk. Het is dus belangrijk dat een klamboe goed wordt opgehangen. Gelukkig zijn daar tegenwoordig allemaal handige producten voor op de markt.

Goed ophangen

haakEr zijn tegenwoordig speciale ophangsystemen op de markt die ervoor zorgen dat je de klamboe altijd goed kan ophangen. Een merk dat een dergelijke bevestigingsset verkoopt is TravelSafe. Door middel van een zelfklevende haak aan het plafond, kun je je klamboe heel gemakkelijk in één beweging boven ieder bed hangen. Zo kun je heel gemakkelijk boven ieder gewenste plek een klamboe plaatsen. Een bijkomend voordeel aan de zelfklevende haak, is het feit dat er geen lijmresten achtergelaten worden bij het verwijderen van de haak. Ook hoef je geen haken of schroeven in je plafond te bevestigen. Ook erg prettig op het moment dat je besluit om je klamboe weer in te pakken.

Meer weten over een klamboe kopen, de soorten klamboes die er zijn of een geimpregneerde klamboe? Kijk dan snel verder op de website.